Projectes ESMUTRAD

 

Informació dels projectes que ja estem duent a terme des de l´Escola de Música Tradicional de la Ciutat de València:

XARXA D´ESCOLES DE MÚSICA TRADICIONAL

Projecte musico-social i formatiu que pren com a eixos fonamentals la inclusió social i la convivència en la diversitat. Amb aquesta iniciativa, fer ciutat barri a barri i fer pedrera, continuem teixint una xarxa de grups d’aprenentatge d’instruments tradicionals (dolçaina, tabal, flabiol, tarota, guitarró, guitarra, llaüt, bandúrria, violí, cant tradicional, etc.) radicats en cada barri, amb identitat pròpia, però que alhora configuren un tot dins de la ciutat de València.

El projecte Xarxa d’Escoles de Música Tradicional compta amb la col·laboració de:

ENSEMBLE DE DOLÇAINA I PERCUSSIÓ DE LA CIUTAT DE VALÈNCIA

És un projecte artístic que va nàixer amb la finalitat d’originar la formació d’una agrupació estable, representativa i innovadora en l’àmbit de la música tradicional valenciana. Després del procés de selecció corresponent, aquesta formació està integrada per intèrprets de l’àmbit de la música tradicional de sòlida formació i reconegut prestigi. El passat mes de juliol va participar com a agrupació convidada al CERTAMEN INTERNACIONAL DE BANDES DE MÚSICA “CIUTAT DE VALÈNCIA”.

Espectacles per a la temporada 2016/2017:

L’Ensemble “Amb Metalls”

“Amb Metalls” és una producció musical de l’Ensemble de Dolçaines i Percussió de la Ciutat de València on el seu repertori està format per obres de diferents estils i autors composades per a grup de dolçaines i percussió i grup de metalls.

L’Ensemble “De Certamen”

“De certamen” és la nova proposta musical de l’Ensemble de dolçaines i Percussió de la Ciutat de València, aquest repertori està basat en les obres obligades/premiades als diferents certàmens d’interpretació/composició per a dolçaina des del 1998 fins ara.

ESTUDIS PROFESSIONALS DE MÚSICA TRADICIONAL

Projecte pedagògic i formatiu, amb titulació pròpia, que compta com a assessor amb Jordi Reig i Bravo, professor de Música de Tradició Oral i Fonaments d´Etnomusicologia en el Conservatori Superior de Música de València.

CONCERTS DIDÀCTICS

Projecte de divulgació i difusió dissenyat amb l’objectiu d’acostar la cultura i música tradicional valenciana a totes les persones i col·lectius possibles, sense cap tipus de distinció.

El projecte Concerts Didàctics compta amb la col·laboració de: